Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η ομιλία της ψυχολόγου Παγώνας Διούδη στο 4ο δημοτικό σχολείο.

Η ομιλήτρια της εκδήλωσης κ. Παγώνα Διούδη
Το απόγευμα της Παρασκευής 28/3 πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του σχολείου μας, η ομιλία της Κ. Παγώνας Διούδη, με Θέμα: «Ενδοσχολική βία-Εξάρτηση από το Διαδίκτυο». Η κ. Διούδη είναι Ψυχολόγος Υγείας(Msc) , Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των ναρκωτικών Ξάνθης.
Η ομιλήτρια αναφέρθηκε αρχικά στην εξάρτηση από το διαδίκτυο. Ανέλυσε τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά όταν χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα σημάδια στην συμπεριφορά τους που δηλώνουν εξάρτηση. Παρέπεμψε τους γονείς να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα http://www.saferinternet.gr/index.php εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου. Εκεί δίνονται πληροφορίες που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση καθώς και στοιχεία επικοινωνίας (email, αριθμός τηλεφώνου) για να χρησιμοποιήσουν όσοι θέλουν να υποβάλλουν κάποια ερώτηση ή να καταγγείλουν κακόβουλη συμπεριφορά.
Αργότερα, ανέπτυξε το θέμα της ενδοσχολικής βίας. Ενημέρωσε τους γονείς ότι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των ναρκωτικών Ξάνθης όταν διαπιστώσουν ότι το παιδί τους παρουσιάζει συμπτώματα θύματος ή θύτη ,για να τους παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη. Για τα ίδια τα παιδιά που παρουσιάζουν το πρόβλημα, πρότεινε, όταν δεν μπορεί να επιλυθεί στο σπίτι, να απευθύνονται σε παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο.
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θεόδωρος Μακρογιαννόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό για τις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά των δασκάλων, για να αντιμετωπισθεί αυτό το φαινόμενο. 
Ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Μακρογιαννόπουλος και η Υπεύθυνη Ενδοσχολικής Βίας Κ. Νεστορούδη.
Παρουσίασε την κ. Ειρήνη Νεστορούδη, δασκάλα του 4ου δημοτικού, η οποία ορίστηκε ως η Υπεύθυνη Ενδοσχολικής Βίας για το σχολείο μας πριν από τρεις μήνες. Η κ. Νεστορούδη ανέφερε ότι τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες δεν θα πρέπει να ανησυχούν τους γονείς, γιατί είναι λίγα και μπορούν να αντιμετωπισθούν.
Τέλος, ο γυμναστής του 4ου δημοτικού κ. Βασίλης Καλαϊτζίδης παρουσίασε μέρος μιας εργασίας που εκπονεί σε συνεργασία με τους μαθητές και έχει ως στόχο, την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα λεκτικής και σωματικής βίας στον χώρο του σχολείου, καθώς και την ενίσχυση του ρόλου του « παρατηρητή».
Αριστερά ο κ. Κατσάνης ,Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού και δεξιά ο γυμναστής του σχολείου κ. Βασίλης Καλαϊτζίδης .
Οι γονείς που μπόρεσαν να παρευρεθούν σε αυτή την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολλές και σημαντικές πληροφορίες από την έμπειρη ψυχολόγο κ. Διούδη καθώς και να ενημερωθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας από την πλευρά των δασκάλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου