Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

«Κύπρος 1974-2014: Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ»-


   Οι νικήτριες του διαγωνισμού στο Δήμο Ξάνθης 

   Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τον Δήμαρχο Ξάνθης,  κ. Χαράλαμπο  Δημαρχόπουλο, η επίσκεψη δύο μαθητριών του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης,  της Δεκαλτσίδου Κατερίνας και της Πασχαλίδου Αλεξίας, καθώς και της εκπαιδευτικού κας Δοβρίδου Κυριακής, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015.
    Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά, την ικανοποίησή του καθώς και τα θερμά του συγχαρητήρια, για το πρώτο βραβείο στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Κύπρος 1974-2014: Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ» στην κατηγορία «ΦΩΤΟΪΣΤΟΡΙΕΣ», αφού στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερες από 3.000 δημιουργίες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια.
    "Ευχαριστούμε τα  παιδιά μας, που μας κάνουν υπερήφανους  και μέσα από την επιτυχία τους, προβάλλουν και κάνουν  ακόμη πιο γνωστή την Ξάνθη μας, αλλά και τη μεγάλη ευαισθησία που έχουν οι άνθρωποί της !
    Ευχαριστούμε τα παιδιά μας για τις χαρές που μας δίνουν αλλά και για την ελπίδα  που προσωποποιείται στις όμορφες ψυχές τους και στα πρόσωπά τους." δήλωσε ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος,  που ήδη είχε παρακολουθήσει την "ταινία μικρού μήκους" που ετοίμασαν τα παιδιά.


    Θυμίζουμε ότι από την Ξάνθη στο διαγωνισμό διακρίθηκαν το 4ο Δημοτικό και το 5ο Γυμνάσιο.
    Τα δυο σχολεία της πόλης μας κέρδισαν τα πρώτα βραβεία στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα :"Κύπρος 1974-2014: Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ"! Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 420 σχολεία από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια με πάνω από 3.000 δημιουργίες.
    Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης- Τμήμα Ε1: κέρδισε το πρώτο βραβείο με την συμμετοχή του τραγουδιού που δημιούργησε για την Κύπρο υπό την καθοδήγηση της δασκάλας του  στην ενότητα μουσική σύνθεση.
    Το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης : έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "ΦΩΤΟΪΣΤΟΡΙΕΣ. Τα παιδιά –δύο μαθήτριες - δημιούργησαν μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους. 
    Οι μαθητές της Ξάνθης, και του Δημοτικού και του Γυμνασίου πρόκειται να  βραβευθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντός του Μαΐου.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου