Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Κάτι ετοιμάζεται στο σχολείο μας...

          Με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της μαθησιακής και εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και επιθυμώντας να εντάξει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια συμμετοχική, συνεργατική διαδικασία προς ένα συντονισμένο σκοπό, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει καθιερώσει ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αυτή τη φορά με αποδέκτες τους παιδαγωγούς των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της χώρας.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 2014-2015

   Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοινώνει ότι θα χρηματοδοτήσει δεκαεπτά καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία από ηπειρωτικές παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, για το τρέχον σχολικό έτος 2014-15. Στη δεύτερη χρονιά του προγράμματος υποβλήθηκαν 171 προτάσεις. Η φετινή επιλογή συμπληρώνει και ενισχύει τις δεκαεπτά περσινές σχολικές δραστηριότητες των νησιωτικών περιοχών, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

      Οι νέες δραστηριότητες θα δώσουν την ευκαιρία σε 680 μαθητές να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες τους και να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις. Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ανακαλύψουν πτυχές του τοπικού παρελθόντος και θα αξιοποιήσουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής τους, θα συνδέσουν τις νέες τεχνολογίες με τις τέχνες και θα παρατηρήσουν το φυσικό περιβάλλον αναστοχαζόμενοι για τη διάσωση και διατήρησή του. Στην επιλογή της φετινής χρονιάς δόθηκε έμφαση σε προγράμματα που αξιοποιούν και εμπλέκουν όσο το δυνατό περισσότερα γνωστικά πεδία σε συνδυασμό με βιωματικές δράσεις, ώστε να ενισχυθεί η ενεργοποίηση των μαθητών και η διερευνητική μάθηση.
     Φέτος, χρηματοδοτούνται σχολεία από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες των περιοχών (σχολεία με μαθητές αποκλειστικά Ρομά, μειονοτικά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα συνεκπαίδευσης γενικής με ειδική αγωγή). Συνολικά έχουν επιλεγεί 13 δημοτικά και 4 νηπιαγωγεία.
   Για περισσότερες πληροφορίες χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο. http://www.latsis-foundation.org/gr/151/protovathmia_ekpaideush.html Και για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας έχει επιλεγεί για να υλοποιήσει κάποιο πρόγραμμα με την υποστήριξη του ιδρύματος Λάτση!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου